Επίσκεψη παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» σε ΤΟΜΥ και Κ.Υ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης με μέλη της δημοτικής παράταξης  «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες»   επισκέφτηκαν  το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας  και τις δυο ΤΟΜΥ  και είχαν συζήτηση με τον διευθυντή του  ιατρό κ. Παναγιώτη Κατσαφάδο καθώς και με το προσωπικό για όλα τα εκκρεμή θέματα που αντιμετωπίζουν.

Διαπιστώθηκε η  μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΚΥ Καλαμάτας  με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (4 νέες οδοντιατρικές έδρες και νέο μηχάνημα υπερήχων ). Το ΚΥ Καλαμάτας εξυπηρετεί 1200 άτομα ημερησίως χωρίς κόστος για τους ασφαλισμένους αλλά και τους ανασφάλιστους. Με την αναβάθμιση του ακτινολογικού τονίσθηκε πως θα γίνονται και άλλες εξετάσεις. Τα σημερινά προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη  σε ιατρικό προσωπικό (καρδιολόγος, ενώ έχει ζητηθεί και η θέση 2 μονίμων ακτινολόγων και μικροβιολόγων καθώς και γενικών ιατρών) . Για αυτές τις θέσεις έχει γίνει σχετική προκήρυξη θέσεων.

Για τις δυο ΤΟΜΥ που στεγάζονται  στο ΚΥ Καλαμάτας, ο διευθυντής αναφέρθηκε στο θέμα της άμεσης μετεγκατάστασής τους με αποκέντρωση το ένα στην ανατολική και το άλλο στην δυτική πλευρά της πόλης για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Δυστυχώς τα κτίρια που πρότεινε ο Δήμος Καλαμάτας δεν θεωρούνται κατάλληλα για τις ανάγκες των ΤΟΜΥ και προτάθηκε από την παράταξή μας η προσωρινή στέγασή τους στο χώρο των δημοτικών ιατρείων της παραλίας  στην οδό Σανταρόζα.

Τέλος δεδομένης της σημασίας που έχει η Α΄βάθμια φροντίδα για τον δημότη, δεσμευθήκαμε στην στήριξη του ΚΥ και των ΤΟΜΥ και την προάσπιση του έργου τους.