Επωνύμως – Αξιωματούχοι με ωράριο ή μια ωραία δημοκρατία εκ περιτροπής;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα εκτός αν κάποιοι προσπαθήσουν να τα δημιουργήσουν…μας έλεγε έγκριτος πολιτικός που δεν υπάρχει στη ζωή όταν πηγαίναμε στο γραφείο του.

Με αφορμή την υπόθεση της παθητικής ή μη δωροδοκίας υπουργών και τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών που οδηγεί τελικά σε παραγραφή αδικημάτων οφείλουμε να θυμηθούμε και να σταχυολογήσουμε την αλήθεια.

Θυμόμαστε από τα 30 και πλέον έτη δημοσιογραφίας τα σκάνδαλα επί ΠΑΣΟΚ που έχει μεταμορφωθεί σε άλλο πρόσωπο, του γαλάζιου κόμματος που ήταν σαφώς λιγότερα, μέχρι τα σημερινά ρόζ συννεφάκια της πολιτικής.

Σε μια δημοκρατία υποτίθεται ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Νομικοί επιμένουν ότι ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού ή όσων κατέχουν δημόσιο αξίωμα το αδίκημα της δωροδοκίας. Και τούτο διότι απλά όταν τοποθετείσαι υπουργός ή σε δημόσιο αξίωμα το κατέχεις όλο το 24ωρο.

Δηλαδή το πρωί με την γραβάτα στο υπουργείο είσαι αξιωματούχος και το βράδυ στο χλιδάτο εστιατότριο δεν είσαι το ίδιο; Η απονομή αξιώματος δηλαδή γίνεται από το κράτος με ωράριο ή εκ περιτροπής φορώντας άλλο κουστούμι; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Ή ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ;

Θα σας υπενθυμίσω υπόθεση δημοσιογράφου για παράδειγμα ο οποίος είχε συλληφθεί στο εξωτερικό μεταφέροντας σε βαλίτσα εκατομμύρια ευρώ.

Επομένως ο δημοσιογράφος ασκεί το λειτούργημά του μόνο όταν γράφει ένα κείμενο και μετά την χάνει ή κι αυτή λειτουργεί με ωράριο; Με άλλα λόγια ωραία Δημοκρατία έχουμε. Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει, προβληματίζεται και αυτοί χτενίζονται. Η αλληλοκάλυψη των πολιτικών κομμάτων δεν είναι η λύση.

Ο λαός που κυβερνά σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτεί αλήθειες, ξεκάθαρες κουβέντες κι όχι ημίμετρα.

Αλλιώς θα φτάσουμε στο ‘Δυστυχώς επτωχεύσαμεν’…