Ευκλής Καλαμάτας: Ποταμοδιάσχιση Αρκαδικού ποταμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξορμεί στην Τριφυλία, για να γνωρίσουν και να διασχίσουν τον Αρκαδικό ποταμό, να θαυμάσουν το φαράγγι Σταλακτίτες και να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς.

Η ποταμοδιάσχιση είναι σε μια εξαιρετική ομορφιάς διαδρομή, μέσα σε ήπιο φαράγγι, επίσης θα συναντήσουν δυο τοξωτά πέτρινα γεφύρια, το ένα ειδικά είναι του 17ου αιώνα, το γεφύρι του Χατζησουμάνη, το οποίο πήρε το όνομά του από τοπικό αγά τον Χατζησουμάν.

Βαθμός δυσκολίας ποταμοδιάσχισης Α΄ και ώρες πορείας 4 (+/-).

Το Φαράγγι Σταλακτίτες όπου θα τερματίσει η διαδρομή τους είναι μικρής διαδρομής και καταλήγει σε αδιέξοδο, όπου το νερό πέφτει από πάνω υπό μορφή καταρράκτη,  τα πετρώματά του δεξιά και αριστερά εντυπωσιάζουν, οι δε σταλακτίτες από το τρεχούμενο νερό σχηματίζουν σταλαγμίτες σε πολλά σημεία.

Κατόπιν θα επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς και θα καταλήξουν για το θαλασσινό τους μπάνιο, τους μεζέδες και τις κρύες μπύρες στο Καλό Νερό.

Ραντεβού: Στις 7:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 6 με 7 μ.μ.

Μετακίνηση: Με λεωφορεία.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 27210 90627 και 6974252234.