Ευκλής: Πεζοπορία στον Νέδοντα την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το φαράγγι του ποταμού Νέδοντα και τους 2 καταρράκτες του θα εξερευνήσουν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 θα ξεκινήσουν από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς, θα κατέβουν το μονοπάτι, που οδηγεί στην κοίτη του Νέδοντα και εκεί θα θαυμάσουν τους δύο καταρράκτες, στη συνέχεια θα καταλήξουν (εάν και εφόσον το επιτρέψει η στάθμη του ποταμού) στο Σκοπευτήριο βόρεια της Καλαμάτας.

Το μονοπάτι από την Ι. Μ. Βελανιδιάς έως την κοίτη του Νέδοντα το έχει ανοίξει και σηματοδοτήσει πρόσφατα ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας. Οι πεζοπόροι του Ευκλή ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Ε.Ο.Σ., που πρόσφεραν σε όλους ένα ενδιαφέρον μονοπάτι δίπλα από την πόλη μας.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διαδρομής μας είναι η βαθειά χαράδρα, όπου θα δούμε όμορφα και άγρια τοπία, καταρράκτες, λίμνες κτλ.Ώρες πορείας 4:30 (+/-). Μετακίνηση με λεωφορείο.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή 697 425 2234.