Ευρεία σύσκεψη για την κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Αίπεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2018,  στο Δήμο Μεσσήνης , κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσώνη, σχετικά με την κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Αίπεια.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γιώργος Μπέζος μαζί με μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου, ο δ/ντης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ.  Παναγιώτης Γιαννακέας, ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6η Υ.Π.Ε κ. Αντώνης Ρακαβάς, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης κ. Σπύρος Κρασσακόπουλος και ο εντεταλμένος Δημοτικής ενότητας Αίπειας κ. Πετρόπουλος Ηλίας. Είχαν επίσης προσκληθεί και παρευρίσκοντο στη σύσκεψη ο πρώην Δήμαρχος Αίπειας κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος και  ο πρώην Αντιδήμαρχος Αίπειας κ. Νικόλαος Ρισβάνης.

Η κατασκευή του Κέντρου Υγείας αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής διότι θα εξυπηρετήσει όλη την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας , στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και προς τούτο στη σύσκεψη, συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν προκύψει και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να προβούμε στην ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσώνης επισήμανε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου και την έγκαιρη κατασκευή του καθώς η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό , δικαίωμα όλων.