Ε.Ε.Σ.: Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μυτιλήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί το φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μεταφέροντας ταχύτατα ανθρωπιστική βοήθεια (περίπου 7 τόνων) για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο νησί.

Επίσης, ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ μετέβη χθες στη Λέσβο και προέβη σε εκτίμηση αναγκών βάσει διεθνών προτύπων και πρωτοκόλλων για το πεδίο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αμέσως, ο Οργανισμός μας (κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας) συγκέντρωσε και συσκεύασε το πρώτο φορτίο στις κεντρικές αποθήκες.

Τα δέματα που απεστάλησαν περιείχαν το απαραίτητο υλικό που εξυπηρετεί τις ανάγκες 10.000 προσφύγων και μεταναστών. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει πρωτοπόρος, δρώντας άμεσα σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται και ευχαριστεί τους εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του που επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο το ανθρωπιστικό έργο του. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του νησιού και της πολιτείας, με τον Οργανισμό να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί να παρασχεθεί. Τέλος, ήδη αποστέλλεται σήμερα το απόγευμα Κινητή Ομάδα Υγείας με επαγγελματίες υγείας.