Ημέρες Μαθητικής Δημιουργίας στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με χειροκροτήματα αλλά κυρίως την συλλογική συμμετοχή των μαθητών, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προγραμμάτων στα πλαίσια της Μαθητικής Δημιουργίας 2018 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας.

Δράσεις και παρουσιάσεις έκαναν μεταξύ άλλων το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και το Εργαστηριακό κέντρο Κυπαρισσίας που έκλεισε την εκδήλωση, όπως επίσης το Γυμνάσιο και Λύκειο Δωρίου.

Έμφαση δόθηκε σε θεματικές ενότητες που προάγουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την υγεία, την κουλτούρα του λαού μας με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να συμμετέχουν, να δημιουργούν, μέσα από την συλλογική δράση.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ικανοποιημένη, με το πέρας των εκδηλώσεων, δίνοντας τα εύσημα στους μαθητές και καθηγητές ήταν η εκπρόσωπος του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η κα Γεωργία Παπαδοπούλου δήλωσε ότι “τα προγράμματα πήραν άριστα με τις δημιουργικές παρουσιάσεις των μαθητών, καθώς οι ενότητες είχαν ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων” για να προσθέσει ότι “μέσα από τις δράσεις προάγεται πολιτισμός, εξωστρέφεια, βιωματικές δράσεις καθώς οι δράσεις που ολοκληρώνουν την σχολική χρονιά, δείχνοντας ότι οι μαθητές εργάζονται αυτόνομα πάντα όμως με την καθοδήγηση των καθηγητών δεδομένου ότι τα παιδιά καλλιεργούν περισσότερο τα ταλέντα τους επικοινωνώντας με τους συμμαθητές τους”.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Η κα Βάσω Αργυροπούλου από το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας όπου παρουσιάστηκαν προγράμματα για την προαγωγή υγείας και χοροί από όλη την Ελλάδα με πλούσιο χορευτικό και οπτικό υλικό εξήγησε ότι “στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αποφασίστηκε ένα ακόμα πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς οφείλουμε να περάσουμε στην νέα γενιά την τόσο πλούσια παράδοση και συνάμα ξεχωριστή για την χώρα μας” για να καταλήξει ότι “ο χορός δεν είναι μόνο άσκηση, γυμνάζει σώμα και ψυχή αλλά κυρίως το πνεύμα” ευχαριστώντας τους καθηγητές που συμμετείχαν.

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα υγείας του τομέα Νοσηλευτικής παρουσιάστηκαν δράσεις από τους μαθητές με συντονίστρια την κα Όλγα, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, των σχολείων του Δωρίου, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Δημ. Δράκος, εκπρόσωπος κοινωνικών φορέων της περιφέρειας Πελοποννήσου, πλήθος μαθητών.

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ Ρ/Σ  “ΠΑΛΜΟΣ 905,”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ