Η ΟΑΣΠΠ στα δικαστήρια Κυπαρισσίας για συμπαράσταση στους αγρότες της Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κεντρικό σύνθημα ότι «Οι αγώνες ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται!» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναμένοντας να κάνουν ηχηρή την παρουσία τους σε ένδειξη συμπαράστασης σε 19 αγρότες από την Τριφυλία καθώς την Παρασκευή είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας για τη παρουσία τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016, στον κόμβο του Καλού Νερού…

Η Ομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι οι αγρότες δεν υποστέλουν τον δίκαιο αγώνας τους ο οποίος είναι αγώνας επιβίωσης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί το δημοκρατικό τους δικαίωμα για την έκφραση διαμαρτυρίας.

Πιο αναλυτικά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «καταγγέλλει σε πάσα κατεύθυνση την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάs.
Την Παρασκευή 23/2/2018 στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας, οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου 19 μικρομεσαίοι αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και στο μπλόκο του κόμβου Καλού Νερού Μεσσηνίας, το 2016, ενάντια στη πολιτική που καταδικάζει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα.

Τα «αγροτοδικεία» δεν θα τρομοκρατήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Η ένταση της καταστολής και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνολικά του εργαζόμενου λαού, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι συγκυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι με την καταστολή, τη βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, την πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και το δίκιο.

Καλούμε τους ΑΣ, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να κάνουν δικής τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες αγωνιστές” καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ