Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, που θα ξεκινήσει -μετά την τελετή αφής- από την Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα περάσει και από την Μεσσήνη την ίδια μέρα.

Η τιμητική διέλευση της φλόγας από την πόλη της Μεσσήνης επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των 32 ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ολυμπιακή Φλόγα το ίδιο βράδυ της 12ης Μαρτίου, θα σταματήσει στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Κατόπιν θα συνεχίσει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα μέχρι τις 19 Μαρτίου όπου θα παραδοθεί στην Ιαπωνική Αντιπροσωπεία, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Δήμος Μεσσήνης ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης υποδοχής με τιμές Αρχηγού Κράτους της Ολυμπιακής Φλόγας, ιερού συμβόλου της αξίας του αθλητισμού και της συναδέλφωσης των λαών.

Ο κ. Αθανασόπουλος σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο μας στο ταξίδι της για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την υποδοχή της στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ενέταξε τη Μεσσήνη μεταξύ των στάσεων της λαμπαδηδρομίας».