Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την Τσακώνικη παράδοση και τις εκδηλώσεις εξωστρέφειας όπως το Μελιτζάzz

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Η Τσακώνικη παράδοση, σε όλες τις εκφάνσεις της, με πρώτη τη τσακώνικη διάλεκτο και στη συνέχεια με τον χορό, την ενδυμασία, την υφαντική τέχνη, τη μουσική αλλά και τη γαστρονομία, είναι ένα ιδιαίτερο  στοιχείο του αρκαδικού πολιτισμού που δεν μπορείς να το αγνοήσεις, αλλά οφείλεις να το στηρίξεις και να το αναδείξεις και εκτός συνόρων -και αυτό κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, κατά τις εκδηλώσεις του Μελιτζάzz 2023 στο Λεωνίδιο, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί δράσεις προβολής της Τσακωνιάς, μία εκ των οποίων είναι και το φεστιβάλ Μελιτζάzz 2023, ενώ έχει ήδη χρηματοδοτήσει μέρος ή το σύνολο εκδόσεων για την τσακώνικη διάλεκτο.

Η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Λαμπρόπουλου έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Λεωνίδιο προς τιμήν των φιλοξενούμενων από την πόλη Μαρτάνο, της Ιταλίας, με την οποία η έδρα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας έχει αδελφοποιηθεί από το 1990.