Η πρέσβειρα της Σουηδίας και εκπρόσωποι του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου στο Δημαρχείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, η Πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ράνια Πατσιοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αυτού Ozge Okay (αμφότερες οι κυρίες είναι στελέχη μεγάλων σουηδικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα). Οι επισκέπτριες συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας και εκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα, παρουσία του Αντιδημάρχου και εκλεγέντος Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

 

 

 

 

Τη συνάντηση απασχόλησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Καλαμάτας, της ευρύτερης περιοχής της και της Σουηδίας, σε διάφορους τομείς. Η συζήτηση εστιάσθηκε καταρχήν σε ισχυρές γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών, εκ των οποίων η κυριότερη είναι η παρουσία πολλών Ελλήνων, που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, που κατόρθωσε να αναπτυχθεί μέσα στην κρίση και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Χαιρέτισε δε την έκφραση από σουηδικής πλευράς της επιθυμίας για συνεργασία σε διάφορους τομείς, ιδίως σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικότητας. Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξουν ευκαιρίες προβολής της περιοχής μας και των προϊόντων που αυτή παράγει σε σουηδικές επιχειρήσεις των αντιστοίχων τομέων. Πέραν αυτών, συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγών και συνεργασίας σε επίπεδο Πανεπιστημίων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 

 

Ο Π. Νίκας πρότεινε να οργανωθεί στην Καλαμάτα μία συνάντηση, που θα εστιάσει σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και σε τομείς όπου είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, στο πρότυπο άλλων συναντήσεων που η σουηδική πρεσβεία έχει διοργανώσει στην ελληνική περιφέρεια. Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου και της Πρέσβειρας. Σημειώνεται ότι οι επισκέπτριες βρέθηκαν στον τόπο μας με αφορμή την έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Πηγή:  https://www.kalamata.gr/