Θάνος Τζήμερος: Η Δούρου “προγραμματίζει” έργα για το 2051!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πατέντα τα έχει όλα και συμφέρει. Οι δήμαρχοι, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, φέρνουν με τη σέσουλα προτάσεις για να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Η Δούρου τα εγκρίνει όλα.

Οι δήμαρχοι επιστρέφουν θριαμβευτές στους δήμους τους, λέγοντας “Τα κατάφερα! Οι προτάσεις μου πέρασαν όλες!

Ξαναψηφίστε με για να τα ολοκληρώσω.” Κι είναι όλοι ικανοποιημένοι. Υπάρχει, βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια: λεφτά δεν υπάρχουν! Τα κονδύλια που χρειάζονται για την υλοποίησή τους ξεπερνάνε τα έσοδα της Περιφέρειας για τα επόμενα 30 χρόνια! Το ξέρει η Δούρου;

Φυσικά. Το ξέρουν οι δήμαρχοι; Φυσικά! Αρκεί που δεν το ξέρουν οι πολίτες. Το σύστημα λειτουργεί, γιατί να το αλλάξουν; Και για να είμαστε δίκαιοι, λειτουργεί εδώ και χρόνια. Δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν τις εκλογές, οι δήμαρχοι θα ανοίγουν μια τρύπα, θα βάζουν τον θεμέλιο λίθο, θα βγάζουν φωτογραφίες, θα πακτώνουν τη γνωστή ταμπέλα με την ταυτότητα του έργου και τους φορείς που την χρηματοδοτούν και θα στέλνουν χαμογελαστά δελτία τύπου μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Μετά έχει ο Θεός. Κι επειδή μπορεί να έχει ο Θεός, αλλά το ταμείο της Περιφέρειας δεν έχει, θα μείνει εκεί η τρύπα να χάσκει κι η ταμπέλα να σκουριάζει, μέχρι τις επόμενες εκλογές οπότε θα παιχτεί το ίδιο πάλι έργο.

Άλλωστε ο ψηφοφόροι δεν φημίζονται για τη μνήμη τους. Και για “στάχτη στα μάτια” κάθε χρόνο θα εκταμιεύεται ένα μικρό ποσό για να δείχνουμε ότι κάτι κινείται. Το ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, θα έχουν γεράσει και τα παιδιά μας δεν έχει καμμία σημασία. Σημασία έχει να ξαναψηφιστούν οι πρωταγωνιστές αυτής της απάτης.

Ας δούμε έργα που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και ας υπολογίσουμε τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης, βάσει του ετησίως εκταμιευόμενου ποσού.

ΚΚΕ site screenshot 1
Τα προγράμματα για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα θα ολοκληρωθούν το 2026, τα αντιπλημμυρικά το 2036 (μέχρι τότε πρέπει να προσευχόμαστε να μην βρέξει), τα αρδευτικά το 2043 και οι λοιπές κοινωνικές δομές, της κοινωνικά ευαίσθητης αριστεράς, το 2051! Υπάρχουν και χειρότερα: “Έργα” τα οποία έχουν τελειώσει πριν καν ξεκινήσουν διότι το κονδύλι είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Όμως, προστίθενται στους σχετικούς πίνακες για να μπορεί η Δούρου στον απολογισμό των “πεπραγμένων” να λέει “βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης” 3.285 έργα. Κι άντε ο πολίτης να αποκωδικοποιήσει το τι σημαίνει “τροχιά υλοποίησης”, διότι δεν έχει πρόσβαση σε έγγραφα όπως αυτό:

ΚΚΕ site screenshot 2