Θαν. Βασιλόπουλος: Συνεργασία χωρίς εκβιασμούς και ομηρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με δηλώσεις του την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε τα εξής, σχετικά με την ανακοίνωση κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ μέρους της επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε», περί παύσης συνεργασίας με την παράταξη του Δημάρχου:

«Προεκλογικά, είχα απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας προς όλους. Μετεκλογικά, επανέλαβα αυτό το κάλεσμα και ζήτησα απ’ όλους, όσοι θέλουν, να συμμετέχουν σ’ ένα μοντέλο διοίκησης, που θα έχει ως στόχο να πάει μπροστά το Δήμο μας και να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα γι’ αυτόν. Τότε είχα δεσμευτεί ότι όσοι συνεργαστούν, θα αναλάβουν και συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, θέσεις ευθύνης που θα αναλογούν στις ικανότητες των στελεχών των συνδυασμών, αλλά και στις ανάγκες του Δήμου μας. Τήρησα τη δέσμευσή μου και ακολούθησα αυτόν τον κανόνα.
Σε συνάρτηση, λοιπόν, με το γεγονός που είχαμε χθες, θα πω ότι δεν μπορεί να δέχομαι τελεσίγραφα μισή ώρα πριν τη διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των συνδυασμών και μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου τελεσίγραφα για συγκεκριμένες απαιτήσεις.
Οι προσωπικές επιδιώξεις και πολιτικές δεν μπορούν να είναι πάνω από την πόλη. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν τελεί υπό την ομηρία κανενός συνδυασμού και μη, καμιάς συνεργασίας και μη. Ο θεσμός του Δημάρχου Καλαμάτας δεν εκβιάζεται.
Συνεχίζω το κάλεσμα ενότητας προς όλους και θεωρώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του Δήμου μας».
Ο Θ. Βασιλόπουλος εξήγησε, αναφορικά με τον Αντιδήμαρχο Παύλο Κλάδη, ότι «εμείς δεν ζητάμε την παραίτησή του. Ο κ. Κλάδης είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, έχει αποδείξει αυτές τις 15 μέρες ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει πολλά στο Δήμο μας. Αντιλαμβάνομαι τη θέση στην οποία βρίσκεται και, ενδεχομένως, θα καταθέσει την παραίτησή του. Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος. Αν την καταθέσει γραπτώς, εμείς θα την αποδεχτούμε».
Η παραπάνω δήλωση του Δημάρχου έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Ελένης Αλειφέρη, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, Γιάννη Μπάκα, Νίκου Μπασακίδη και Γιώργου Φάβα.