Θεραπεύεται η πολιτική γάγγραινα; Αν ναι, πώς;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η γάγγραινα στο σώμα προκαλείται από νέκρωση ιστών. Αν συνεχιστεί, ο άνθρωπος σαπίζει εν ζωή. Η πολιτική γάγγραινα προκαλείται από νέκρωση των θεσμών. Κι αν συνεχιστεί, η Πολιτεία σαπίζει εν λειτουργία. Η Ελλάδα πάσχει από εκτεταμένη γάγγραινα των θεσμών, της πολιτικής και της Δημόσιας Διοίκησης. Θεραπεύεται; Κι αν ναι, πώς;

Αυτό θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» την Πέμπτη 20/12 στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της «Δημιουργίας» και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Θάνος Τζήμερος. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα χωρών που μολονότι βρέθηκαν σε κατάσταση πολύ χειρότερη από τη δική μας, κατάφεραν όχι απλώς να θεραπευθούν, αλλά έχουν εξελιχθεί σε πρότυπα ανάπτυξης και υγιούς λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Θάνος Τζήμερος θα προτείνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε συνταγματικό, νομικό και εκτελεστικό επίπεδο που μπορούν να μεταμορφώσουν τη χώρα από ένα οθωμανοσοβιετικό μόρφωμα σε σύγχρονο δυτικό κράτος και σε μηχανή παραγωγής αγαθών, υπηρεσιών και ευημερίας.