Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Οιχαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε, έχοντας μεγάλη προσέλευση, τη Κυριακή 28 Μαΐου 2023, το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για παιδιά,εφήβους και ενήλικες με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες ατόμων του Δήμου Οιχαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Οιχαλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», με τη 6η ΔΥ.ΠΕ., την Ωτορ/κή κλινική του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», το Γ.Ν.Αθηνών «Ελπίς», το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και το Γ.Ν. – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, διοργάνωσαν διήμερο δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στο χώρο του Κ.Υ. Μελιγαλά.

Οι Προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 229 παιδιά, εφήβους και ενήλικες και περιελάμβαναν:

•Καρδιολογικό έλεγχο: Με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου– Εξετάστηκαν: 27 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά

•Πλήρη Οφθαλμολογικό έλεγχο – Εξετάστηκαν: 53 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά

•Παθολογικό – Διαβητολογικό – Ενδοκρινολογικό έλεγχο – Εξετάστηκαν: 21ενήλικες

•Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση : Pap test – Διακολπικός υπέρηχος σε 40γυναίκες

•Ωτορινολαρυγγικό έλεγχο : Με τη χρήση φορητού ακουογράφου και τυμπανογράφου – Εξετάστηκαν: 40 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά

•Παιδιατρική κλινική εξέταση- Εξετάστηκαν: 12 παιδιά

•Δερματολογικό έλεγχο- Εξετάστηκαν: 36 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά

Τη πρώτη μέρα του προγράμματος, το παρών έδωσε και η Δήμαρχος Οιχαλίας κα.Γεωργακοπούλου Παναγιώτα, προκειμένου να συμμετάσχει αλλά και να συνομιλήσει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των συνεργαζόμενων φορέων. Η ίδια σε δήλωση της αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεσμεύτηκε για αρκετές τέτοιου είδους δράσεις, προκειμένου οι συνδημότες μας, που αποτελούν ευπαθείς ομάδες και δεν είναι οικονομικά εύρωστοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές προληπτικές εξετάσεις.