Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Μεσσηνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου λίγα λεπτά μετά τις οχτώ το πρωί στη Μεσσηνία και ανησύχησε τους κατοίκους 

Η σεισμική δόνηση ήταν 5,4 ρίχτερ και το επίκεντρό εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου και της Μεθώνης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 5,8R, ωστόσο λίγο αργότερα ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 5,1R.

Υποθαλάσσιος ο σεισμός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το σεισμός ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, στα 27 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη.

«Είναι υποθαλάσσιος ο σεισμός, μακριά από κατοικημένες περιοχές» τόνισε ο κ. Λέκκας. Σημείωσε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή, αλλά αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Ο Οργανισμός, πάντως, είναι σε επαφή με τους τοπικούς φορείς για να υπάρξει ενημέρωση.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση είναι έντονα σεισμογενής, πάνω στο τόξο, στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Ερωτηθείς αν ο σημερινός σεισμός συνδέεται με τους ισχυρούς σεισμούς στην Καλαμάτα, η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά αρνητική. «Οι σεισμοί στην Καλαμάτα ήταν μέσα στον κόλπο, εδώ είναι έξω από το «πόδι». Μάλλον είναι ο κύριος σεισμός», επεσήμανε.

«Έχουμε να κάνουμε με τη σύγκρουση των δυο πλακών, στο μέτωπο του ελληνικού τόξου, που συνήθως εκεί εκδηλώνονται μια κι έξω οι σεισμοί, με μεγάλο μέγεθος και στη συνέχεια ακολουθούν μετασεισμοί» συνέχισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Δήμαρχος Πύλου : «Eίχε μεγάλη διάρκεια, ανησυχήσαμε»

«Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και αρχικά ανησυχήσαμε», λέει o δήμαρχος της Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης.

«Υπήρχε διάρκεια, αλλά είναι σε μια περιοχή που δίνει κατά καιρούς σεισμό. Δεν έχουμε κάποιο σημαντικό γεγονός που να μας ανησυχεί. Ααστυνομία και πυροσβεστική είναι στο δρόμο για οτιδήποτε χρειαστεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Καφαντάρης.

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Πύλο | Newsit.gr