Καθυστερήσεις για Κάστρο και ανάπλαση Άνω πόλης και κεντρικής πλατείας Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καυτά θέματα που απασχολούν την Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας έθεσε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέκου Κουτρουμπή χωρίς όμως να τον ικανοποιήσουν οι απαντήσεις όπως τόνισε ο ίδιος που δόθηκαν από την δημοτική αρχή. 

Οι πρώτες ερωτήσεις αφορούσαν την πορεία της μελέτη ανάπλασης της Πλατείας της Κυπαρισσίας και την αναστήλωση στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, καθώς επικρατεί αδράνεια όπως παρατήρησε.  Στην συνοπτική του απάντηση ο Δήμαρχος Τριφυλίας υποστήριξε ότι όντως υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά απαιτείται η αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες, επιμένοντας ότι το σημαντικό ζήτημα θα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης μετά από ώριμες μελέτες.

Ωστόσο φάνηκε ότι υπόσχεση του Δήμου παραμένει η ανάπλαση τμημάτων της κεντρικής αγοράς στην Κυπαρισσία που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέν εδώ και πολλά χρόνια. Να δούμε πάντως πότε θα εφαρμοστεί και η περίφημη κυκλοφοριακή μελέτη μετά την παραλαβή των υλικών που απαιτούντο. 

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΜΕΛΈΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

Μια από τα ίδια ωστόσο επανάλαβε η Δημοτική αρχή για το Κάστρο της Κυπαρισσίας καθώς ο κ. Κατσίβελας είπε για άλλη μια φορά εξήγησε ότι με την ολοκληρωμένη μελέτη που αφορά την υποστήριξη των πρανών του κάστρου που αποπεράτωσε μετά από σαράντα κύματα το Υπουργείο Πολιτισμού, θα αποτελέσει πυξίδα από την Διεύθυνση αρχαιοτήτων μόλις ανοίξει το τομεακό πρόγραμμα του αντίστοιχου υπουργείου καθώς προς το παρόν δεν τρέχει καμία πρόσκληση από το ΕΣΠΑ.. 

Σε ότι αφορά την περίφημη μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας της Κυπαρισσίας που παραμένει απαράλλαχτη από την εποχή Δημαρχοντίας του αείμνηστου Παναγιώτη Τσάκου , ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι υπάρχει από το Πολυτεχνείο η αποτύπωση ανάπλαση της Πλατείας αλλά δεν έχει προχωρήσει καμία ανάθεση. Πρόθεση του Δήμου είναι να συμπεριληφθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέσα από το πρόγραμμα Leader μαζί με την ανάπλαση της αγοράς.

Ωστόσο στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όπως έχουν παρατηρήσει δημοτικοί σύμβουλοι δεν υπάρχει πουθενά καμία ανάλογη πρόβλεψη!  Παρά τις προθέσεις του Δήμου καθώς δεν κουνιέται φύλλο προς το παρόν εικάζεται ότι θα τρέξουν προγράμματα μόλις εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο για την ανάπλαση της Άνω πόλης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ