Κακοκαιρία: «Σοφία» τέλος! Έρχεται ο «Τηλέμαχος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία “Σοφία”, για να δώσει όμως τη θέση της στον… “Τηλέμαχο”, ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του από Δευτέρα.

Η “Σοφία” η οποία συνοδεύτηκε από πολικές θερμοκρασίες, ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη χώρα.

Τα Θεοφάνεια, ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τη Δευτέρα (7/01) και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει όσο η «Σοφία», ενώ τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.