Καλαμάτα: Αύριο η πρεμιέρα για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρεμιέρα, αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τη θεαματική παράσταση Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Νωρίτερα, αύριο απόγευμα στο Μέγαρο Χορού, το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής που ονομάζεται από φέτος Black Box, θα παρουσιάσει τέσσερα μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, για το οποίο εξέφρασε την υπερηφάνεια του, ενώ κάλεσμα υπήρξε επίσης από τον πρόεδρο της Κ.Ε. Φάρις, Παντελή Δρούγα και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

Φέτος, στο 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμοδίων αρχών.

DSC 0110 Medium

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ»

Επίσης σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, το μεσημέρι, τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας όπου και στο πλαίσιο της συνεργασίας και των κοινών δράσεων για τη στήριξη του Φεστιβάλ που έχει αναπτυχθεί, παρέλαβαν υλικό του Φεστιβάλ (μαντίλια, αφίσες).

Στόχος η δημιουργία μιας γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη, ενώ από την πλευρά τους οι επαγγελματίες προσφέρθηκαν να συμμετέχουν, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των χορευτικών ομάδων στην πόλη.