Καμμένος: Είμαστε πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δήλωση βόμβα έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation. «Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά αποκλίνοντας για ακόμη μια φορά από την προσέγγιση τόσο των κυβερνητικών εταίρων, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο και κρατούνται ενόψει της δίκης τους σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», τόνισε αναλυτικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», επαναλαμβάνει ο υπουργός.