Καταγγελία εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για την ΔΕΥΑ Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή της Τριφυλίας από το πρωί σήμερα, έχουν εξαπολύσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Διοίκηση σε συνεργασία με πρόθυμους , τους καλούν να υπογράψουν κείμενο πού να στρέφετε ενάντια στο Σωματείο.

Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση υποκινητών, αλλά και προειδοποιούμε Δημοτική Αρχή και Διοικητικό Συμβούλιο

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ».

Είμαστε αναγκασμένοι και σήμερα μετά την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, να ξαναδημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας, οι οποίες οδήγησαν την διοίκηση να οργανώσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας. Καλούμε τους πολίτες της Τριφυλίας να στηρίξουν τον αγώνα μας για διατήρηση της ΔΕΥΑΤ, ενάντια σε βλέψεις για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους , να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ και να στελεχώσει τη ΔΕΥΑΤ, με κατάλληλο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, ικανό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ της περιοχής ευθύνης του Δήμου.

Αυτό προϋποθέτει:

1. Νέο Ο.Ε.Υ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας), και οργανόγραμμα θέσεων και καθηκόντων, όπου θα προβλέπονται όλες οι απαραίτητες θέσεις εργασίας.

(Υπάρχει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη θέση του Σωματείου που επεξεργάστηκε σε συνεργασία με τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΤ).

2. Ενσωμάτωση του υπάρχοντος προσωπικού, (μόνιμου, αορίστου ,ΑΜΕΑ, αλλά και με σύμβαση ορισμένου χρόνου), στο νέο Ο.Ε.Υ, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.

Παράλληλα να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή από την Κυβέρνηση να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

3. Σύνταξη μελέτης και αγορά κατάλληλου εξοπλισμού ( Μηχανήματα, αυτοκίνητα, εργαλεία κ.λ.π.), για να μπορέσει το προσωπικό να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του με ασφάλεια.

Τώρα για οποιεσδήποτε διαφωνίες και ερωτήματα υπάρχουν από πλευράς των καλοπροαίρετων εργαζομένων, τους καλούμε να τα θέσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση πού καλούμε την Τρίτη και ώρα 10 το πρωί, πρίν την κινητοποίηση διαμαρτυρίας πού έχουμε προγραμματίσει στο γραφείο του Δημάρχου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Κουφαλάκος                                Σταυρούλα Στραβάκου

 

Η Σωματειακή Επιτροπή για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Τσίγκανος Γιώργος, Μακρυνιώτης Θεόδωρος , Παπαδοπούλου Αντωνία.