Κατσίβελας: Αναζητούμε ελκυστικές λύσεις για έργα με τις δυνάμεις μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τοποθέτηση για τα έργα που δεν δρομολογήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, έκανε στο πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας λέγοντας ότι οι δυνάμεις του Δήμου κάνουν το καλύτερο δυνατό για την διεκδίκηση όσων μας αναλογούν.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε μεταξύ άλλων ότι παλιότερα ‘απεντάχθηκαν αρκετά έργα από την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά δεν ήταν τα μόνα, καθώς υπήρχαν έργα που αφορούσαν άλλους Δήμους αποτελώντας μια τακτική που διατήρησε η περιφέρεια εκείνη την εποχή, οπότε αυτό είναι κάτι που αξιολογείται κι έτσι οι ανακοινώσεις είναι πάντα μελετημένες έχοντας ουσία” για να αποσαφηνίσει ότι τελικά το έργο “αποκλείστηκε με ευθύνη τότε της περιφέρειας χωρίς να έχει αναλογική ευθύνη ο Δήμος, η δεύτερη επιλογή ήταν να βρεθεί χρηματοδότηση από άλλους πόρους τα οποία πολλές φορές τα κονδύλια είναι μηδενικά”.

ΜΕ ΣΔΙΤ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Για τον λόγο αυτό η Κυβέρνηση όταν ομιλεί για άξονες όπως το Καλονερό-Τσακώνα αποτελεί μέρος δανείου από την Ευρωπαική τράπεζα Επενδύσεων με την σύμπραξη ΣΔΙΤ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος με αφορμή μάλιστα τις εξελίξεις γύρω από τον πολύπαθο δρόμο

Εκτίμησε ότι “την δεδομένη στιγμή η παρούσα δημοτική αρχή όφειλε να βρει μια ελκυστική λύση για να καταφέρουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, ενώ αν μιλήσει κανείς με τους κατοίκους της περιοχής γνωρίζουν την αξία του έργου”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ