Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με 6 θανάτους – 95 τα νέα κρούσματα – 1156 τα συνολικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην πατρίδα μας, ο οποίος σπέρνει χιλιάδες κρούσματα και θύματα παγκοσμίως. Ακόμη 6 συνάνθρωποί μας χάθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον καθηγητή παθολογίας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, στα 1.156 είναι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, 95 τα νέα, στους 38 είναι οι θάνατοι και στους 69 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Ωστόσο, ο χρόνος επέκτασης της πανδημίας στην πατρίδα μας είναι βραδύτερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, τόνισε  ο κ. Τσιόδρας, κάνοντας ειδική αναφορά σε χώρες στις οποίες η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, π.χ. ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κλπ.

Τα νέα νούμερα της επιδημίας, καθώς και τα νεότερα στατιστικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι το 5% των ελλήνων ασθενών χρειάζεται διασωλήνωση, είναι τα εξής:

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

 • τα συνολικά κρούσματα είναι 1.156
 • τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 95

ΘΑΝΑΤΟΙ

 • 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο
 • 38 είναι οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα
 • 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες
 • μέσος όρος ηλικίας είναι τα 71 έτη
 • 90% των θανάτων είναι ηλικιωμένοι
 • 58% είχαν καρδιακό νόσημα

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

 • σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής βρίσκονται 69 άνθρωποι
 • οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη
 • 67% είχαν υποκείμενο νόσημα
 • 1 άνθρωπος αποσωληνώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ένας ασθενής έχει πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κορωνοϊός: “Προσοχή στη χλωροκίνη – Δεν την παίρνουμε μόνοι μας!”, λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας προς τους πολίτες ότι η χλωροκίνη είναι φάρμακο με πολύ σοβαρές παρενέργειες. “Πρέπει να χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού”, τόνισε, αναφέροντας παράλληλα περιστατικό με ηλικιωμένο ζευγάρι στις ΗΠΑ, το οποίοι έκανε χρήση χλωροκίνης από σκεύασμα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του ενυδρείου. “Το δραματικό αποτέλεσμα ήταν ο ένας εκ των δύο ατόμων, ο άνδρας να χάσει τη ζωή του και η γυναίκα να χαροπαλεύει στην εντατική”, τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας.

“Ακόμη πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό, είναι η παραπληροφόρηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ εστιάζει την προσοχή του για πιθανή διασπορά του ιού σε πολυπληθείς δομές

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε δομές, όπου συνωστίζονται πολλοί φιλοξενούμενοι, καθώς σ’αυτές υπάρχει περίπτωση να γίνει μεγάλη διασπορά του ιού. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε χαρακτηριστικά τα Κέντρα Αποκατάστασης, τις Δομές Αστέγων και τις Δομές Ηλικιωμένων, αναφέροντας συγκεκριμένο παράδειγμα:

“Ο ΕΟΔΥ σε Δομή Παροχής Βασικών αγαθών της Unesco Πειραιώς και Νήσων εντόπισε θετικό κρούσμα του ιού. Στη δομή αυτή διαμένουν 130 άνθρωποι. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε εκεί και φρόντισε εγκαίρως, ώστε ο ιός να μη διασπαρεί στο σύνολο των ανθρώπων της Δομής”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή