Κρήτη: Στήριξη του Ιταλού στρατιωτικού εισαγγελέα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση για τα εγκλήματα πολέμου των κατακτητών στην Κρήτη αλλά και το καθολικό αίτημα των φορέων και του λαού του νησιού για την απόδοση των αποζημιώσεων από την Γερμανία για τα εγκλήματα των ναζί, είχαν σήμερα το απόγευμα στη Βιάννο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Γενικό Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ιταλίας Δρ. Marco De Paolis.

Ο Ιταλός Στρατιωτικός Εισαγγελέας τάχθηκε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα διεκδικήσεων των Ελλήνων, ενώ έγινε γνωστός ο αγώνας του Δρ. Marco De Paolis γύρω από την τεκμηρίωση και ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ιταλία και την άσκηση ποινικής δίωξης σε μεγάλο αριθμό Γερμανών εγκληματιών πολέμου.

Επίσης έγινε γνωστό, ότι ο Δρ. De Paolis έχει παράλληλα ασχοληθεί με την τεκμηρίωση εγκλημάτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εναντίων Ιταλών στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου στην Ελλάδα (ιδιαίτερα στην Κεφαλλονιά) κατά την περίοδο της κατοχής.

Ο κ Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην στην Κρήτη και τις προσπάθειες του τον κ Marco De Paolis, επισημαίνοντας παράλληλα το καθολικό αίτημα των διεκδικήσεων, Ελληνικής Βουλής, Μαρτυρικών Δήμων, φορέων, λαού. Όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε,ο Περιφερειάρχης,τόσο κατά την συνάντηση του με τον κ De Paolis αλλά και σε εκδήλωση στο Μουσείο στα Αμυρά,”Το ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 461 ήρωες εκτελεσθέντες και κάθε αιματοβαμμένη περιοχή της Κρήτης για την Ελευθερία εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα για Δικαιοσύνη, Ενότητα, Ειρήνη, Αλληλεγγύη, πρόοδο και παράλληλα, όλοι οι φορείς ενωμένοι με τους πολίτες,με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων διεκδικούμε την απόδοση των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας.”

Στην συνάντηση,επίσης ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης ενημέρωσε για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία και συντονισμό με και σημαντικές προσωπικότητες, πολιτικά κόμματα και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ο κ Συγγελάκης ευχαρίστησε θερμά για τον αγώνα του τον Ιταλό Στρατιωτικό Εισαγγελέα, όπως θερμές ευχαριστίες απηύθυνε παράλληλα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτακη που όπως, είπε είναι στο πλευρό μας δυναμικά στον αγώνα των διεκδικήσεων και που η Περιφέρεια με τον Δήμο Βιάννου είναι οι συνδιοργανωτές κάθε χρόνο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των ηρώων του ολοκαυτώματος.Παρόντες στην συνάντηση αλλά και στην εκδήλωση που ακολούθησε για τα ιστορικά γεγονότα στο Μουσείο στα Αμιρά ήταν: οι Βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης, Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, οι συμπρόεδροι διεκδικήσεων κκ Μπρακατσουλας, Συγγελακης, της Ένωσης θυμάτων Βιάννου, άλλων μαρτυρικών περιοχών, καθώς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: zarpanews.gr