Λήξη πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων μαθητών από την Ιταλία στο Elite

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό από την Ιταλία, φιλοξένησε για δυόμισι μήνες στην πόλη της Καλαμάτας 5 τελειόφοιτους μαθητές  των οποίων οι σπουδές συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού.

Η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του εξωτερικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφοίτηση τους και μέρος του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τους. Επέλεξαν την Κ.Α.ΝΕ. ως συντονιστή οργανισμό στην Ελλάδα και την Καλαμάτα για να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Έτσι λοιπόν οι σπουδαστές πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση για δυόμισι μήνες στο Elite CityResort Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες,  κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα να εφαρμόσουν πρακτικές και να εμπλακούν σε δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες απέκτησαν και μετέδωσαν γνώσεις,  σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του ξενοδοχείου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυπταν κάθε φορά.

Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επίσης, μέρος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας.