Μάκαρης: Καλούμε την δημοτική αρχή σε σύνεση και αποφυγή άδικων αποφάσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» διαχρονικά είναι υπέρ ενός μοντέλου δημοκρατικής διοίκησης το οποίο θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα στελέχη του δήμου έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο θετικό όφελος για την πόλη επιδιώκοντας τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας δυστυχώς βιώνει την αυταρχικότητα της δημοτικής αρχής  που προτάσσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Κάτι τέτοιο το έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα σε όλα μεγάλα  θέματα της πόλης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Ίδια ακριβώς στάση τηρεί και στην διοίκηση του δήμου. Με αλλεπάλληλες αλλαγές προϊσταμένων, εκδικητικές μετακινήσεις, ανάθεση αλλότριων καθηκόντων και διαρκή προβλήματα στις σχέσεις των υπαλλήλων του δήμου με τη δημοτική αρχή.

Η άδικη κατά την άποψή μας καθαίρεση -από προϊστάμενο- του υπαλλήλου του δήμου κ. Νίκου Πατσαρίνου, ήταν ένα ακόμα δείγμα αυταρχικότητας απέναντι σε ένα στέλεχος του δήμου και εκλεγμένο αιρετό, που αποδεδειγμένα προσφέρει εδώ και χρόνια στις τοπικές κοινωνίες.

Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάκληση της άδικης απόφασης που αφορά το εν λόγω στέλεχος του δήμου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή  και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα σε σύνεση και σε εποικοδομητική συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου Καλαμάτας  καθώς και σε αποφυγή βιαστικών και εν θερμώ αποφάσεων, που περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν.

 

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας