Μήνυμα του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η διαφύλαξη των αγαθών της υγείας και της παιδείας είναι το στοίχημα που οφείλει να κερδίσει η κοινωνία μας αυτή τη χρονική περίοδο. Ιδιαίτερα οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού, οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την προστασία των πολύτιμων αυτών αγαθών, δεδομένου ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με μία μεγάλη ιδιαιτερότητα, την παρουσία της πανδημίας covid-19 στη ζωή μας και την ανάγκη προσαρμογής όλων στα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Εύχομαι στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Η διαχείριση του χρόνου μεταξύ της αίθουσας και του σπιτιού δεν είναι η μόνη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος οι μαθητές, αλλά να συνδυάσουν και τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης. Με υπομονή, επιμονή και δύναμη, ακολουθώντας τις οδηγίες της ειδικής ομάδας επιστημόνων, αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη προσαρμοστικότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαραίτητη είναι και η κατανόηση και η συνεργασία των γονέων.

Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα υπουργεία, στοχεύοντας σε ένα ασφαλές και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον, όπου οι μαθητές μας θα μαθαίνουν ασφαλείς. Καλή σχολική χρονιά».