Μανιταροεξόρμηση στον βόρειο Ταΰγετο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα απολαυστική, ήταν η εμπειρία που μας χάρισε η πρόσφατη πεζοπορία-μανιταροεξόρμηση του Ε.Ο.Σ Καλαμάτας, καθώς και των Ορειβατικών συλλόγων Πύργου, Σπάρτης και Τρίπολης, στις βουνοπλαγιές του Β. Ταϋγέτου, με κατάληξη το γραφικό Γεωργίτσι.

Προσωπικά ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε πεζοπορία- ορειβασία, πρωτόγνωρη για μένα, από την οποία και έμεινα ιδιαίτερα ενθουσιασμένη! Μετά από παρότρυνση φίλων – μελών του Ορειβατικού Συλλόγου, αποφάσισα να συμμετάσχω σ’ αυτήν την απόδραση στη φύση. Ανεπανάληπτη η διαδρομή μέσα από το δάσος, με τις μοναδικές μυρωδιές του ξύλου, των ελάτων και των αρωματικών βοτάνων να σε κατακλύζουν και την υπέροχη παλέτα των χρωμάτων της φθινοπωρινής φύσης να σου δημιουργούν ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας κι ευχαρίστησης και με το οξυγόνο να καθαρίζει τους πνεύμονες μας εισχωρώντας σε κάθε κύτταρο του σώματος μας αναζωογονώντας μας!
Η πεζοπορία ξεχωριστή καθώς συνδυάστηκε και με συλλογή μανιταριών, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Το οδοιπορικό μας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στο όμορφο Γεωργίτσι Λακωνίας, όπου και γευτήκαμε ζεστή μανιταρόσουπα και νόστιμα εδέσματα με βάση το μανιτάρι, από μανιταρογνώστες που μας μύησαν στον κόσμο των μανιταριών και μας βοήθησαν παράλληλα στην ταυτοποίηση τους.
Μια ιδιαίτερα απολαυστική περιήγηση στις ομορφιές της φύσης, ήταν η συγκεκριμένη για εμένα προσωπικά, που μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και την επιθυμία μου για συμμετοχή και σε άλλες νέες εξορμήσεις του Ε.Ο.Σ Καλαμάτας.
Πεττυ Μαντούκου