Μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων προβολής της Καλαμάτας στο Περιστέρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις προβολής της Καλαμάτας στο Περιστέρι, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία περίπου 1.500 θεατών, κυρίως Καλαματιανών και Μεσσήνιων την καταγωγή, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 20.00 και μετά, στο Άλσος Περιστερίου. Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο Δήμο Καλαμάτας και διεξήχθησαν στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Κρασί, Μέλι, Λάδι & Ελιά, η Αυθεντική Ελλάδα», που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 15 του μήνα. Ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων ήταν «Σαν πας στην Καλαμάτα».

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας στην είσοδο του Άλσους Περιστερίου και μαζί περιηγήθηκαν τον εκθεσιακό χώρο.

    Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην κεντρική σκηνή του Άλσους, «Τέχνη στην Πέτρα». Η Δημοτική Φιλαρμονική κατ’ απαίτηση του κοινού απέδωσε μουσικά τεμάχια πέραν όσων είχαν προγραμματισθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο ομόλογός του από το Περιστέρι Ανδρέας Παχατουρίδης.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε πρόσκληση προς το Δήμαρχο Περιστερίου, ώστε στην παρουσίαση αγροτικών προϊόντων «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» να διοργανωθεί βραδιά αφιερωμένη στο Περιστέρι. Ο κ. Παχατουρίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι οι Καλαματιανοί θα πρέπει να αισθάνονται στο Περιστέρι σαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, λόγω του μεγάλου αριθμού κατοίκων αυτής της περιοχής της Αττικής με καταγωγή από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου Θόδωρος Δημητρακόπουλος βράβευσε το Λύκειο των Ελληνίδων, χορευτικό συγκρότημα του οποίου απέδωσε παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

 

Το Λύκειο των Ελληνίδων τίμησε και ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Γιώργος Τσαλίκης.
Σημειώνεται πως χορευτική παράσταση έδωσε, επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Περιστέρια».

 

Οι επισκέπτες των περιπτέρων είχαν την ευκαιρία να γευθούν Καλαματιανές και Μεσσηνιακές γεύσεις, τις οποίες ετοίμασαν στελέχη της Λέσχης Αρχιμαγείρων. Προσφέρθηκαν στο κοινό δίπλες, λαλάγγια, σφέλα και άλλες τοπικές λιχουδιές.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Συλλόγων «Οι Μαντιναίοι», «Φίλοι της Παράδοσης» και Γυναικών Νερομύλου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Περιστερίου παρέθεσε δείπνο στην αντιπροσωπεία της Καλαμάτας.