Μεσσήνη: Open Mall αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αλλαγή του εμπορικού κέντρου της Μεσσήνης, με την ένταξη του “Open Mall” στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης

Το έργο, που αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά το εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης, έχει προϋπολογισμό που αγγίζει σχεδόν τα 2 εκατομμύρια ευρώ (1.761.888).
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Μεσσήνη, γιατί το “Open Mall” θα αλλάξει ολοκληρωτικά το εμπορικό της κέντρο. Στόχος του προγράμματος και των έργων που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσσήνη είναι η ενδυνάμωση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας του εμπορικού τμήματος της πόλης, μιας πόλης γεμάτη ιστορία, παράδοση και πολιτισμό, που αξίζει ένα λαμπρό μέλλον. Το «Open Mall» είναι ένα έργο με τεράστια δυναμική που θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στη Μεσσήνη και θα δώσει οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής.»
Η περιοχή παρέμβασης είναι ενιαία και ορίζει το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής αγοράς της πόλεως της Μεσσήνης, εστιάζοντας στα σημεία με ιδιαίτερη πυκνότητα καταστημάτων.
Με τη δράση αυτή επιδιώκεται η ενίσχυση και η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.