Μεταφορά στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ σε πυρηνικό καταφύγιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το αμερικανικό ΥΠΑΜ θέλοντας να προστατέψει τις ηγεσίες των δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ, τους απομόνωσε στο όρος Cheyenne όπου και θα παραμείνουν «σφραγισμένοι» μέχρι να περάσει η πανδημία.

“U.S. military homeland security commanders are being isolated in the infamous Cheyenne mountain nuclear  bunker where they will remain ‘sealed off’ until the coronavirus pandemic passes

Συγκεκριμένα ο πτέραρχος Terrence O’Shaughnessy, που είναι ο επικεφαλής της U.S. Northern Command και της NORAD, ανακοίνωσε ότι μαζί με το επιτελείο του μετακινήθηκαν στις εγκαταστάσεις στο όρος Cheyenne στο Colorado για να είναι απομονωμένοι από τον ιό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε το «σπάσιμο» της καραντίνας μέχρι τις 30 Απριλίου, από τις 12 Απριλίου.

Έχουν μεταφερθεί στελέχη των αμερικανικών Επιτελείων απαραίτητα για την διατήρηση της στρατιωτικής λειτουργίας των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το όρος Cheyenne διαθέτει πυρηνικά καταφύγια για την επιβίωση της αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεχθούν πυρηνικό πλήγμα.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται “θαμμένες” στα 610 μέτρα κάτω από την γη και είναι σφραγισμένες με πόρτες που αντέχουν ακόμα και σε έκρηξη 30 μεγατόνων!

Στην Νέα Υόρκη η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000 κάτι που δείχνει άλλωστε και φωτογραφία που ανάρτησε Αμερικανός νοσηλευτής.

Η φωτογραφία είναι από έναν 38χρονο νοσηλευτή σε νοσοκομείο του Μανχάταν.

Λίγο πριν από το τέλος της βάρδιας του χθες Κυριακή 29 Μαρτίου, μπήκε σε φορτηγό ψυγείο!

Έβγαλε φωτογραφία με τους σάκους με πτώματα, λίγο πριν τα μεταφέρουν εκτός του νοσοκομείου. “Έβγαλα την φωτογραφία για να δείξω στον κόσμο τι συμβαίνει και με τι ερχόμαστε αντιμέτωποι”. Ο νοσηλευτής έδωσε την φωτογραφία στην ιστοσελίδα buzzfeednews υπό την προϋπόθεση να μην δοθεί η ταυτότητά του στην δημοσιότητα.