Με επείγουσα διαδικασία η αποκατάσταση ζημιών σε Αλαγονία και Ασπροπουλιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επείγουσα διαδικασία, που προβλέπεται για έκτακτες περιστάσεις, θα αποκατασταθεί η βατότητα οδών όπου παρουσιάσθηκαν κατολισθήσεις – καθιζήσεις, στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας, καθώς και στο δρόμο Ασπροπουλιάς – Άριος. Η απόφαση αυτή υπήρξε αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών στελεχών.

Για το σκοπό αυτό, θα διατεθεί ποσόν 60.000 – 70.000 ευρώ και μέσα στην εβδομάδα θα αναδειχθεί ανάδοχος και θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των προαναφερθέντων δρόμων. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει μέσω της εργολαβίας προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για την οποία αναμένεται να υπογραφεί συμφωνητικό μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

Επισημαίνεται ότι στη σύσκεψη εξετάσθηκαν και προβλήματα ερπυσμού, σε χωριά του Ταϋγέτου, που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα σε οικίες ιδιωτών, ενώ το φαινόμενο αυτό αφορά και στο Τουριστικό Ταϋγέτου (δημοτική περιουσία).

Για την ασφαλή αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, περιλαμβανομένης της εξασφάλισης ενδεχόμενης χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους, απαιτείται η σύνταξη τεχνικής έκθεσης και ο Δήμος Καλαμάτας θα ζητήσει να τη αναλάβει ο αρμόδιος φορέας, που είναι το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).