Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η απόφαση του ΣτΕ αφορά αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, του Νίκου Φίλη, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου» δήλωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στο «Θέμα 104,6».

«Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας» τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης, εξέδωσε τις δύο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Ιεραρχία έλαβε απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές, δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της. Οι προτάσεις τότε της Ιεραρχίας δεν έγιναν δεκτές. Τότε, ο Νίκος Φίλης έλεγε άλλα στην Ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ».
Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «η αλλαγή του υπουργού έφερε πάλι τον διάλογο και έγιναν νέες προτάσεις. Οργανώθηκαν οι φάκελοι του μαθήματος και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η συγγραφή των βιβλίων.
Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας.
Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την Εκκλησία που έχουν γίνει αποδεκτές.
Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο».
Πηγή: ΑΜΠΕ