Μουσείο Κατσουλίδη: Έκθεση Λιθογραφίας «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκθεση λιθογραφίας με τίτλο  «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη.

Για την έκθεση, που οργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη», μίλησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος που ευχαρίστησε τον κ. Κατσουλίδη και τους Νικήτα και Ευαγγελία Σταυρινάκη που προσέφεραν δωρεάν τις λιθογραφίες από την προσωπική τους συλλογή, οι οποίες θα εκτίθενται στο Μουσείο για 45 ημέρες.

«Το Έπος του ΄40 έχει κατά καιρούς εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Η έκθεση μας φέρνει σε επαφή με τις ιστορικές στιγμές του αγώνα των Ελλήνων όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις λιθογραφίες γνωστών καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη έκθεση, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και τις τέχνες με στόχο την πλήρη αξιοποίηση του Μουσείου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο κ. Κατσουλίδης έκανε λόγο για καινοτόμα παρουσίαση των 42 λιθογραφιών Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν εκείνη την εποχή και θα προβάλλονται μέσα από βιντεοπροβολείς, με μουσική επένδυση της εποχής και τραγούδια. Τη σκηνοθετική παρουσίαση έχει αναλάβει ο Νησιώτης βραβευμένος σκηνοθέτης Ιωάννης Γρηγορόπουλος. Σημείωσε ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και θα δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφτούν σχολεία της Μεσσηνίας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των τριών επόμενων εκθέσεων με έργα δικά του της τελευταίας 8ετίας, με χαρακτικά έργα της γενιάς του 1930, καθώς και την επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με γκραβούρες από τον αγώνα στη Μεσσηνία.

Τέλος, ο κ. Ρούτσης σημείωσε ότι ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τ. Κατσουλίδη» έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου περίπατο σε διάφορα σημεία της πόλης με τίτλο «Το νησί στο φως της ιστορίας» με ξεναγό τον δημοσιογράφο και ιστοριοδίφη Ηλία Μπιτσάνη. Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Πανηγυρίστρα, ενώ σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο Μουσείο.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-14:00 (εκτός Τρίτης)

Διεύθυνση: Καρατζά 15, Μεσσήνη. Τηλ/fax: 2722024212