Μπούζα προς Γόντικα&Τζαμουράνη: Όχι στον λαϊκισμό με όχημα του μαθητές και τις οικογένειες τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιτόπια παρουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,  του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Νίκου Γόντικα και του επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Μωριά κ .Γιώργου Τζαμουράνη , μαζί με γονείς που δικαιολογημένα αγωνιούν, αλλά και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους των συνδυασμών τους, ανέδειξε πως σε κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, δεν χωρεί λαϊκιστική προσέγγιση.

Ειδικότερα: Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών αφορά όλη την κοινωνία και προνόμιο ευαισθησίας δεν υπάρχει μεγαλύτερος σε κάποιους αιρετούς και μάλιστα προ εκλογών.

Η νομιμότητα και η ακολουθία των Νόμων του Κράτους είναι υποχρέωση των θεσμών.

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου έχει κινηθεί με ευαισθησία από την πρώτη στιγμή, για την επίλυση κάποιων περιπτώσεων  όπου οι συνεχείς διαγωνιστικές διαδικασίες από τις Υπηρεσίες μας, οδηγούν σε άγονα δρομολόγια  λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μεταφορείς.

Τρείς διεθνείς διαγωνισμοί και δύο διαπραγματεύσεις, δεν έδωσαν την απόλυτη λύση σε κάποιες περιπτώσεις, τις οποίες οι μεταφορείς δεν επιλέγουν να διεκδικήσουν.

Στην τελευταίο επαναλαμβανόμενο διεθνή διαγωνισμό, επιλύθηκαν 16 περιπτώσεις που είχαν δυσκολίες , όπως και η περίπτωση του μαθητή από τα Καλλιανέϊκα. Μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία για κατ΄εξαίρεση διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων προς τις κεντρικές υπηρεσίες των  Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, αυτή δεν υιοθετήθηκε και αντί λύσης, πρότειναν την επιδότηση κατοικίας των οικογενειών .

‘Αλλωστε το πλαίσιο της Κ.Υ.Α, που βάσει αυτού προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία, είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό σε σχέση με τις αποστάσεις και τη χωροταξία.

Η νομιμότητα είναι εχέγγυο της δημοκρατίας μας και απαραίτητο στοιχείο της λειτουργίας των θεσμών.

Το πρώτο 10ήμερο Μαρτίου θα ξαναβγεί εκ νέου διεθνής διαγωνισμός με προτεραιότητα να επιλυθούν τα 2 δρομολόγια ΑΜΕΑ που εκκρεμούν, καθώς και τα λοιπά που έχουν κηρυχτεί άγονα.

Για ξέρουν οι πολίτες, λόγια που ο κ.Γόντικας και ο κ.Τζαμουράνης επιπόλαια εκστομίζουν και ακούγονται εύηχα στους ενδιαφερόμενους  αλλά επί της ουσίας δεν ευσταθούν, πρέπει να σταματήσουν.

Σε ότι αφορά δημόσιο χρήμα και δαπάνες του Κράτους, για την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου,  είναι ιερή υποχρέωση να ακολουθούμε τις νόμιμες οδούς και μόνο.