Νάταλι Κρίστοφερ: Έστησαν μακάβρια απάτη με δήθεν «έρανο» για την κηδεία της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η απάτη ήρθε στο φως μέσα από καταγγελία που έκανε φίλη της ΝάταλιΚρίστοφερ, στο όνομα της οποίας μάλιστα οι απατεώνες είχαν ανοίξει σε γνωστή σελίδα τον υποτιθέμενο έρανο!
Η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της Νάταλι Κρίστοφερ που μάλιστα είχε ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για να γίνει γνωστή η εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού, με ανάρτησή της στο Facebook, κατήγγειλε πως κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της για να ξεκινήσουνσυγκέντρωση χρημάτων. Όπως υποστήριζαν, τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, επρόκειτο να διατεθούν για την κηδεία της άτυχης γυναίκας.

«Μέσα στην τραγωδία με το χαμό της δρ. Νάταλι Κρίστοφερ, κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά μου για να ξεκινήσουν έναν υποτιθέμενο έρανο. Αυτό είναι παράνομο και δεν έχει γίνει από εμένα. Το κατήγγειλα στις αρμόδιες αρχές και θα κινηθώ νομικά σε βάρος αυτών που είναι υπαίτιοι. Σας παρακαλώ, μην δωρίζετε λεφτά σε κανέναν έρανο για την κηδεία της Νάταλι Κρίστοφερ» ανέφερε στην ανάρτησή της η Σάσκια Κωνσταντίνου.

Την απάτη επιβεβαίωσε και η αστυνομία της Κύπρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι από τις έρευνες που έγιναν, φαίνεται ότι το πρόσωπο που άνοιξε τη σελίδα για τον έρανο, έχει δηλώσει ως χώρα διαμονής τρίτη χώρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική καταγγελία, διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που αφορά τη δημιουργία λογαριασμού σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία 35χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εν λόγω λογαριασμός δημιουργήθηκε στο όνομα προσώπου, το οποίο δεν ήταν ενήμερο για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ως εκ τούτου, πληροφορείται το κοινό ότι πρόκειται για απάτη και καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Πηγή