Νίκας: Ο τουρισμός δεν προσελκύεται με απορρίμματα και απαράδεκτο οδικό δίκτυο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Κυριακή 14 Απριλίου, το βράδυ, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε τη Νέα Κίο, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέφρασαν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν:

-Ο σεβασμός που απαιτείται να δείξουμε όλοι μας προς τους πρώτους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Είναι χρέος μας να τους θυμόμαστε και να αναλογιζόμαστε τα παθήματα του Ελληνισμού, για να μη ξαναζήσουμε παρόμοιες εθνικές ήττες.

-Η παραβατικότητα των αθίγγανων, η οποία συνδέεται ευθέως με την ανικανότητα της πολιτείας να επιβάλλει το νόμο και να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

-Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που σχεδόν σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι το πρώτο πρόβλημα. ‘Ενα πρόβλημα που με την επιπολαιότητα και την ανικανότητα του απερχόμενου Περιφερειάρχη, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

– Ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε επίσης και για τον τουρισμό, που θα έπρεπε να έχει κυρίαρχο ρόλο στη χάραξη της πολιτικής στρατηγικής της Αργολίδας και ολόκληρης της Περιφέρειας, αλλά με σοβαρό σχεδιασμό και ουσιαστικό τρόπο, γιατί τουρισμός με σκουπίδια και απαράδεκτο οδικό δίκτυο, δεν προσελκύεται.

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Η Πελοπόννησος έχει ανάγκη να απαλλαχθεί από τα βαρίδια που εμποδίζουν την ανάπτυξή της.

Η Νέα Κίος, η Αργολίδα και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

 
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου