ΝΔ: O πρωθυπουργός να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως «με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα».

Η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό «επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του». «Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».

Το «ευχή» του Αλέξη Τσίπρα επέκρινε, το Σάββατο, μέσω του ΣΚΑΪ ο και Γιώργος Κουμουτσάκος. «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σχολίασε ότι με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα της Βουλγαρίας που πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα.

«Ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο. Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρατήρησε. Για τις επιθετικές τουρκικές αντιδράσεις παρατήρησε ότι «η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό».

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση… Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα» τόνισε.