ΝΔ: Με τροπολογίες συντηρούν το κομματικό κράτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το παραμύθι της κυβέρνησης για την αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης έλαβε τέλος. Με τροπολογίες συντηρούν το κομματικό κράτος».

Πλήρης Δήλωση

«Σήμερα αποκαλύφθηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα νομοθετήματα του περί δήθεν αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης. 

Τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε ο -“εμβληματικός”, κατά την κυβέρνηση- νόμος για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου. Η πραγματική όμως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν, υπό την κάλυψη αυτής της διαδικασίας, να έχει το χρόνο για να διορίσει ή να παρατείνει τις θητείες όλων των κομματικών της φίλων και  συγγενών στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Ενώ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι με ιδιαίτερα προσόντα εγγράφηκαν από το Σεπτέμβριο του 2016 στο Μητρώο Στελεχών για να καλύψουν μέσω ΑΣΕΠ αυτές τις εκατοντάδες θέσεις, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δεν εφάρμοσε το δικό της νόμο ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στα νομικά πρόσωπα. Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του δικού της νόμου, εξακολουθεί να καλύπτει αυτές τις θέσεις με “ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ” και κάθε άλλου είδους άσχετο κομματικό στέλεχος, εμπαίζοντας τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Με τη σημερινή τροπολογία επίσημα πλέον η κυβέρνηση μέσω των συνεχών αναβολών, ακυρώνει ουσιαστικά την εφαρμογή του άρθρου 8 του ν.4369/2016 για όλη την κυβερνητική της περίοδο, ώστε οι επιλογές για όσες θέσεις μένουν κενές να συνεχίσουν να είναι καθαρά κομματικές.

Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν ψήφισε με πανηγυρικό τρόπο ένα νόμο, του οποίου την εφαρμογή στη συνέχεια ανέβαλε η ίδια, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους τα κομματικά της στελέχη. Άλλωστε τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια για “την εργασία” των κομματικών τους φίλων, καθώς, όπως είδαμε πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής την ίδια μέρα που παραιτήθηκε, διορίστηκε “αξιοκρατικά” στην ίδια θέση ως Τομεακός Γραμματέας!».