Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» σε Χατζή και Καλοχώρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε Καλοχώρι και Χατζή είναι αφιερωμένες οι επόμενες περιηγήσεις όπως προγραμματίζονται από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης». Οι πρώτες προσεγγίσεις έχουν ξεκινήσει ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη με ελεύθερη συμμετοχή σε Καλοχώρι και Χατζή και στα γύρω αξιοθέατα.

Το Καλοχώρι καθώς αντιστέκεται σθεναρά στην ερημοποίηση της υπαίθρου είναι ένα όμορφο περιποιημένο χωριό με παλαιά καλοδιατηρημένα αρχοντικά και σπίτια και απρόσκοπτη θέα σε πολλά σημεία του χωριού, ενώ ο δρόμος που το συνδέει με το θρυλικό Ρωμύρι αποτελεί μια ακόμη αφορμή για επίσκεψη και περιήγηση.

Ο Χατζής αποτελεί μια μεγάλη «περιηγητική έκπληξη» καθώς από άκρη σε άκρη εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική που διέπει τα οικίσματα του ενώ τόσο η διάταξη του χωριού όσο και η ρυμοτομία προσκαλούν τον περιηγητή σε ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία. Παραμένει ένας φιλόξενος τόπος με πολλά καφενεία, πολλά από αυτά παραδοσιακά και το κυριότερο και το ευχάριστο είναι η παρουσία των ανθρώπων που είναι έντονη σε όλο το χωριό.

Το συντονισμό των δράσεων στα δύο χωριό έχουν αναλάβει η Νίκη Γιαννακοπούλου, η Αλεξάνδρα Ψυρούκη και ο Γιάννης Λάσκαρης.