Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Χώρας στο Zinovits της Γερμανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δήμο Ζίνοβιτς της Γερμανίας επισκέφθηκαν οι μαθητές της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για ανταλλαγή μαθητών των δύο Δήμων.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα Μάιο οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γενικού Λυκείου Χώρας επισκέφθηκαν την περιοχή Ζίνοβιτς της Γερμανίας, και φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο για μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, περιηγήθηκαν μαζί με τους συνοδούς υπεύθυνους καθηγητές στην πόλη και γνώρισαν τα μνημεία της. Στο διάστημα αυτό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής στο Ζίνοβιτς.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο που ζήτησαν αν μπορούσαν να ξαναπάνε και του χρόνου. Τον ίδιο ενθουσιασμό έδειξαν και οι Γερμανοί μαθητές, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το Σεπτέμβριο να επισκεφθούν την Ελλάδα, καθώς θα είναι οι σειρά του Δήμου Πύλου-Νέστορος να τους φιλοξενήσει, να τους ξεναγήσει στην περιοχή και να τους μυήσει στην ελληνική παράδοση.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης τόνισε ότι: «Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε και ο σκοπός της επισκέψεως, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τη γνωριμία των παιδιών με την κουλτούρα μιας ξένης χώρας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και θα είναι η εξωστρέφεια του Δήμου μας, για αυτό και θα συνεχίσουμε με τη συμμετοχή μας σε τέτοια προγράμματα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο προγραμμάτων εκπαιδευτικής ανταλλαγής, όπως το συγκεκριμένο, οι μαθητές των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να αποκτήσουν συνεργασία στην ομάδα, αλλά και να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των άλλων λαών.