Οι Περιηγητές Μεσσηνίας πεζοπορούν στο Μαίναλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Περιηγητές Μεσσηνίας πεζοπορούν τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο Μαίναλο, ξεκινώντας από Νυμφασία και καταλήγοντας στη Μαγούλιανα.

Βγαίνοντας από τη Νυμφασία, η διαδρομή δανείζεται ένα δρομάκι που χώνεται μέσα σε ωραίο δρυοδάσος, μέχρι το ξεκίνημα του μονοπατιού, που κατηφορίζει προς το γεφύρι της Ι Μ. Κερνίτσας. Από το γεφύρι ανεβαίνουμε μέχρι τη Μονή Κερνίτσας, μεγάλο μοναστικό συγκρότημα φωλιασμένο σε εντυπωσιακό μονόλιθο.

Με ένα συνδυασμό μονοπατιών και χωματόδρομων φτάνουμε στο Ασκηταριό της Σφυρίδας, ωραίο σημείο ανάπαυσης με μεγάλη πηγή μέσα σε πυκνό ελατόδασος. Από τη Σφυρίδα (1000μ.) θα ανηφορίσουμε μέσα στο δάσος σταθερά μέχρι τη διακλάδωση για Λάστα (υψ. 1250 μ.), όπου γυρίζουμε προς τα νότια για να διατρέξουμε τη βάση της μεγάλης πλαγιάς του Κάστρου. Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδόν οριζόντιου αυτού τμήματος κινείται σε παλιό δρομάκι. Αφού περάσουμε την πηγή Γαύρος θα μπούμε στα Μαγούλιανα.

 

Βαθμός δυσκολίας: Α+

Ώρες πορείας: 4

Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο F/B ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6947320585 ΒΛΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ – 6980727203 ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ

ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ: Κυριακή πρωί στις 07:30 π.μ. στην πλατεία Όθωνος

Κόστος συμμετοχής: 19€

Φοιτητική τιμή: 12€