Οι πολίτες δεν επαιτούν για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρία και πλέον ολόκληρα χρόνια υποσχέσεων και ακατάσχετης παροχολογίας πέρασαν, μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση, αφού έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, να δρομολογήσει τη διαδικασία έγκρισης της νέας μελέτης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Μιας μελέτης η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος.

Και όσο κι αν πολλοί σκέφτονται ότι, από το τίποτα και το καθόλου, τουλάχιστον ας φτιαχτεί ο δρόμος όπως όπως, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση, γιατί όλη αυτή η υπόγεια διαδρομή για να αλλάξει η μελέτη, γιατί όλη αυτή η παραφιλολογία τόσων χρόνων για ένα έργο που είχε προετοιμαστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα θα είμασταν στο στάδιο υλοποίησής του.

Κι ενώ προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι με το Καλαμάτα – Πύλος, κανείς δεν κάνει κουβέντα για τον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα. Ένα αναπτυξιακό έργο για τη Δυτική Μεσσηνία, το οποίο κι αυτό θα μπορούσε να έχει δημοπρατηθεί από το 2015 αφού ήταν μελετητικά ώριμο κατά 95%. Παρόλες τις δημόσιες υποσχέσεις, τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τα ταξίματα και τα χτυπήματα στην πλάτη κανείς πλεόν δεν το διεκδικεί. Μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πήγαινε κάποτε ο κ. Τατούλης αν τολμούσαν κάποιοι να εξαιρέσουν το συγκεκριμένο οδικό άξονα από τα σχέδια υλοποίησης του. Κι αφού έχουμε ακούσει και ζήσει όλα αυτά, όλοι στηρίζονται στις δεσμεύσεις των κυβερνόντων. Λες και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ότι έχουμε την πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Οι πολίτες της Δυτικής Μεσσηνίας, περιμένουν ακόμη και την δημοπράτηση των δικτύων του φιλιατρινού φράγματος. Μελετητικά ώριμο έργο από τον Δεκέμβριο του 2015. Το έργο που ο κ. Τσίπρας εκ παραδρομής, εξήγγειλε την κατασκευή του ήδη έτοιμου φράγματος στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη τον περασμένο Φεβρουάριο. Ίσως ακόμη και σήμερα δεν τον έχουν ενημερώσει ότι το φράγμα είναι έτοιμο, γεμίζει νερό και θα μείνει για χρόνια ανεκμετάλλευτο, ενώ ο τόπος γύρω, το έχει ανάγκη.

Οι πολίτες δεν επαιτούν για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργών, απαιτούν το μερίδιο που τους αναλογεί για την ανάπτυξη του τόπου τους, απαιτούν από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της, απαιτούν συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

 

Περικλής Μαντάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας