Ομόφωνα η τελετή ανακήρυξης ως Επίτιμου Δημότης Τριφυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ομόφωνα μετά την εισήγηση ελήφθη η απόφαση προκειμένου να τιμηθεί ως Επίτιμος Δημότης Τριφυλίας ο Μεσσήνιος στην καταγωγή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Ο Ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ήδη τιμηθεί ως επίτιμος από τους περισσότερους Δήμους της Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας τόνισε ότι “με την ευκαιρία της Παντριφυλιακής εορτής του Αγίου πνεύματος προκειμένου να δοθεί στην γιορτή η πραγματική της διάσταση στην κοινωνία, είναι ευκαιρία να τιμήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οφείλοντας να κάνουμε μια πολιτική εξωστρέφειας καθώς ο πρόεδρος αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα” για να προσθέσει ότι “είναι ο πρώτος θεσμός για την αξία της Δημοκρατίας οπότε το θεωρώ αυτονόητο ότι θα συμφωνήσουμε όλοι για την ανακήρυξη του προέδρου ως πρώτου επίτιμου Δημότη της πόλης τις ημέρες του Αγίου πνεύματος” καθώς η προεδρία έχει ενημερωθεί για αυτή την πρόσκληση.

Αρχικά ο κ. Κουκούμης εξήγησε ότι αποτελεί μεγάλο θεσμό σεβαστό για όλους αλλά επισήμανε ότι “δυστυχώς δεν είδαμε ως τώρα να μην εγκρίνει τα αντιλαικά νομοσχέδια που έφερε η Κυβέρνηση φτωχοποιώντας τους Έλληνες και για αυτό τον λόγο απέχω από την ψηφοφορία”. Ο κ. Κουκούμης αποχώρησε διευκολύνοντας το Σώμα στην τέλεση της ψηφοφορίας η οποία έγινε αμέσως μετά λαμβάνοντας ομόφωνη απόφαση για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη στην μεγάλη εορτή που θα γίνει το τελευταίο 10ήμερο του Μαίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ