Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά την ορκωμοσία ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο νέο πρωθυπουργό.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Μητσοτάκης, που λίγο μετά τη 1 ορκίστηκε, κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ορκωμοσία του ως νέος πρωθυπουργός της χώρας.

«Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνονται και δέκα εξωκοινοβουλευτικοί.

Οι υπουργοί του κ Μητσοτάκη αναμένεται να ορκιστούν αύριο, Τρίτη.

Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή:https://www.cretalive.gr/