Ο Αγιασμός των υδάτων στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου και των αρχών της Τριφυλίας που γέμισαν την προβλήτα του λιμανιού μέχρι την αποβάθρα μέσα σε ένα φωτεινό ηλιόλουστο καιρό, πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην Κυπαρισσία με την δέουσα επισημότητα.

Την ελπίδα ότι το φως της νέας χρονιάς υπό την σκέπη του ζωοδότη Κυρίου, θα αποτελέσει μια αφετηρία για τον φως στις καρδιές μας εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια πολλά στον λαό της περιοχής που παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων.
Πλήθος αθλητών και κολυμβητών συμμετείχαν στην τελετή βουτώντας στα νερά του Κυπαρισσιακού κόλπου, για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να αγιαστούν τα ύδατα. Αμέσως μετά με μεγαλοπρέπεια συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής η πομπή αναχώρησε για τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου όπου έγινε η απόλυσις .

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, αντιδήμαρχοι, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Γιώργος Μπακούρος, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πλήθος κόσμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ