Ο Γιάννης Μαργαρίτης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη ο οποίος επελέγη μεταξύ 9 υποψηφίων κατόπιν προσκλήσεως για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη ΚΕ «Φάρις», παρουσίασε ο Δήμαρχος, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Μαργαρίτη,  αναφέροντας τα εξής:

«Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο είναι μεγάλο πνευματικό και καλλιτεχνικό κεφάλαιο για την πόλη της Καλαμάτας. Λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια, άλλοτε καλά κι άλλοτε άσχημα. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης υπήρξε μία υποβάθμιση του καλλιτεχνικού έργου – και για οικονομικούς λόγους. Υπήρξαν, ασφαλώς, και άλλοι λόγοι,οι οποίοι συνδέονται με την επιλογή των έργων.

Χαίρομαι, διότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας επελέγη ο κ. Μαργαρίτης ως ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, για το διάστημα που ορίζεται από την προκήρυξη. Χαίρομαι, διότι ο κ. Μαργαρίτης είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου πανελλήνιας εμβέλειας. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, έχει αποδείξεις μιας σπουδαίας καλλιτεχνικής πορείας.

Εμείς, στο πρόσωπο του κ. Μαργαρίτη, έχουμε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένας βηματισμός στο Θέατρο τέτοιος, που θα αναβαθμίσει την παρουσία του. Θα υπάρξει μία προσφορά καλλιτεχνική και πνευματική στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος έδωσε τις καλύτερες ευχές του στον κ. Μαργαρίτη, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι «μία πόλη, η οποία διψά για ποιοτικό θέατρο, το έχει πολλή ανάγκη» και προσέθεσε τα εξής: «Στο πρόσωπό σας έχουμε τις ελπίδες ότι θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Καλή επιτυχία και καλή πορεία!».

Τον Γιάννη Μαργαρίτη καλωσόρισε, επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕ «Φάρις» Αναστασία Μπελογιάννη και, ακολούθως, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναφέρθηκε στους άξονες, στους οποίους θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.