Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στην Καλαμάτα την «Κιβωτό του κόσμου»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσκεψη στη νέα δομή του Εθελοντικού μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του κόσμου», πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος θέλησε να γνωρίσει και να καλωσορίσει τα παιδιά στην πόλη, να ενημερωθεί για τη νέα δομή και να συζητήσει τόσο με τον πάτερ Αντώνιο Παπανικολάου (εμπνευστή και δημιουργό της Κιβωτού του Κόσμου) όσο και με τους άλλους εθελοντές της δομής, προκειμένου ο Δήμος να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων που έχει.

Στόχος της δομής που φιλοξενεί σε όλη την Ελλάδα πάνω από 700 παιδιά όλων των ηλικιών, είναι να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει με μόνο κίνητρό την αγάπη.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον πάτερ Αντώνιο, πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στο έργο τους και στα παιδιά. Επίσης ανέφερε πως τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Καλαμάτα θα μπορούν δωρεάν να φοιτήσουν στις Δημοτικές Σχολές της Κ.Ε. Φάρις. «Η Καλαμάτα θα αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια τους» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ενώ συγκινητικό ήταν και το καλωσόρισμα των παιδιών στο Δήμαρχο, τα οποία δημιούργησαν ένα ξεχωριστό θεατρικό με πολλαπλά μηνύματα αγάπης. Η δομή δημιουργήθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε ως δωρεά στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τις κυρίες Ασημίνα και Ιωάννα Καρέλια. Τιμητικά φέρει το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών.