Ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε η τελετή Καθαγιασμού των υδάτων στην Κυπαρισσία, στο λιμάνι της πόλης παρουσίας εκατοντάδων πολιτών και των αρχών της περιοχής. Την θρησκευτική τελετή τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος από ειδική εξέδρα που είχε στηθεί για την τελετή, στέλνοντας το μήνυμα της φώτισης, της κάθαρσης για μια ζωή γεμάτη από τις διδαχές της εκκλησίας.

Την τελετή λάμπρυναν με την παρουσία τους κολυμβητές και αθλητές του ΝΟΚΥ που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της περιοχής, για να ολοκληρωθεί η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού και να αγιαστούν τα ύδατα.

Τον τίμιο σταυρό ανέσυρε αθλήτρια του Ναυταθλητικού ομίλου της πόλης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταματία Αλεξοπούλου κι άλλοι επίσημοι από τις λιμενικές και αστυνομικής αρχές όπως ο υποδιοικητής του Α.Τ. Τριφυλίας ο κ. Βασίλης Παρασκευόπουλος.

Αμέσως μετά η πομπή που είχε ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας επέστρεψε στον ναό συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλης για την απόλυση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ