Ο καθηγητής ιατρικής Απ.Σταθόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του για την οικονομική διέξοδο της χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λύσεις και προτάσεις για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την οικονομική διέξοδο της χώρας παρουσίασε με ομιλία του  χθές βράδυ στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας ο διεθνούς φήμης καθηγητής ιατρικής νευροχειρουργός Αποστόλος Σταθόπουλος.
Στην ομιλία του μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο  στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο ο κος Σταθόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας μας  από την οικονομική κρίση και την  την ανάπτυξη του τόπου 

Οι σημαντικότερες προτάσεις του όσον αφορά την οικονομία είναι: 

Ολοι οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δίνουν 150 € ανά έτος για τη συντήρηση του ταμείου σταθερότητας του συστήματος υγείας. Δυνατότητα επιλογής ιδιωτικής ασφάλισης.
Φόρος εταιρειών 0% σε στρατηγικές περιοχές όπως η Θράκη, τα νησιά και περιοχές με πολύ υψηλή ανεργία. Εταιρικός φόρος 5% στην υπόλοιπη χώρα. 
Φόρος εισοδήματος 20% με μέγιστο ποσό εισφοράς 50.000 €. 
Αφορολόγητο 25.000 €. 
Για ζευγάρια 55.000 € αφορολόγητο και μέγιστη εισφορά 100.000 €. Αν ένα μέλος του παντρεμένου ζευγαριού δεν εργάζεται θα λαμβάνει το 20% του εισοδήματος του/της συζύγου απευθείας από τον/την σύζυγο. 
ΦΠΑ 5% και δυνατότητα αύξησης από τους δήμους έως 21%. 
Φόρος αγοράς, πώλησης ή μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας 15%. 
Δυνατότητα πληρωμών σε μετρητά χωρίς όριο. 
Ανοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο. 
Κατάργηση Πόθεν Εσχες.

Στην ομιλία του και στον διάλογο που ακολούθησε με το κοινό συζητήθηκαν ακόμα προτάσεις  για τη βελτίωση σημαντικών τομέων – όπως υγεία, παιδεία, αγροτική πολιτική, ανταγωνιστικότητα και συνταξιοδοτικό και εξωτερική πολιτική 

Όλη η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο και το www.messinianews.gr

Posted by Messinianews.gr on Wednesday, 16 January 2019

Β.Μ.